english
concept n.zaretskaya
фестивали за рубежом          
design a.velikanov
o tv галерее
каталог:
тв программы
док. фильмы
авторское видео
видеопроизводство
акции и выставки
фестивали в России
фестивали за рубежом образовательные проекты
публикации

контакты

к текущему сайту




    

ИСКУССТВО НОВОЙ РОССИИ
1992

недельная видеопрограмма "ТV и видеоарт в России".
Выставочный зал МУУ. Хельсинки. 1992 г.

Для оформления приглашения на недельную видеопрограмму "ТВ и видеоарт в России" был использован кадр из видеоархива ТV Галереи.

Moskovalainen TV Galleria lahettaa videoita Venajan televisiossa

Nykytaidetta kaikelle kansalle

Marja-Terttu Kivirinta

Sikaa kasvatetaan. nlokitaan ja hellit38n taidegnlleriassa. Lopuk si laitle palkitsee vallaan tyytyvai sen kotielKirnen ja lalltaa sen. Televisiokamera valvoo teurostajien tyCta. Aitauksen takana tir- kistelevat kalscljat paiisevat vie- hannuttavan mudun valityksella osallisiksi tapalltunlaan, jota varittSa elokah hirvitlava kiljullta.

Gallerian ulkopuolella seiso*'at kiihlyneet elHinsuojelijat kyltteineen. Sisalla tunllcttll veniilliinen tailletlsianmntija Yikluf Millilml) kertoo llaastattclijaiie. еКй siantappo on vanha eurooppalainen

Nina Zaretskaia on olaskovalaiseit TV-Galicriau komfrleuluallori jil videosilldioll johlaia

Тамvitleolle dokulnentoitua juinnaa tapahlolnaa on esitetty kaikelle kansalle myQs Moskovan valtiontelevision kanavalla. Mutta se on vain yksi moskovalaisen TV-Gallerian anirnalistisista pro- jekteista. Nek8*n civat kelto . kaikkea kudluvasta moskovalaisesta taideelahiSsta.

Sen Illovasta vireesta sal kasityksen viime iikolla Mutt ry:ss8. josSa esitettiin nauhoja Moskovan TV-Gallerian monista ja monenlaisista projekteista.

TV-Gnllerian konlnlentaattori ja vitleostutlion iolltaja Nina Zaretskaia klivi kerlomassa ullsien villeontekijoiden hankkeista. Us- komatolKa mutta totta: nuoren Venalan televisiossa kokonainen yksikanava on humten vitleomekijttitlen hallussa!

llaretskaja korostaa. ells animalistiset projektit oval vain yksi ohjelmakokonaisulls monista. Sita paitsi televisioolljelrnien lalletISminen on vain yksi vitleostudion toilnintanmodoista. Мина se on toki hyvin haasteellinen, han myQntaa.

Studio on nmktlnil laajassa televisioproiektissa. jossa videontekijiit pyrkivat kertonlaan ajankolltaisesta nykytaiteesta kaikelle kansalle. Kalsojia on miljoonia.

Videontekijoiden pansy valtiolliselle televisiokanavalle loleutui vllosi silten. kiln Veniijiill televisio vapautui pollittisen jarjestyksen kourisla.

Tyrimme vfilittlitniitill yleisalle tieloa taltecstil. Tellta*'iimnle on valsin tiirktii nyky Venlijlillll. Maassamme on nival valtavilsti ihmisiii. jolka civat tied "inillian 1900-lovull modenlismin voosikymmenien illiltaisesta historiasta."

Televisio on taiteen laboratorio

Zaretskaja tfihdentaa myas, Etta venalaisessa video- ja televisio- taiteessa on todella mania suuntauksia. Televisio inerkitsee taiteilijoille laboratoriota, jonka avulla voi tulkia useita erilaisia taiteen kielia.

"Tekijamme oval eriikaisia ja erilaisia. He tekevat myfis hyvin inonenlaisia nauhoja traditionaa- lisesta avantgardeteatlerista perfonllanssiin, piraattitelevisioon, illultilnediaan ja lhusiikkivideoi hin. ltse asiassa poiminlnle ohjel' mistoomme kaikkea, mita on menossa."

TV-Galleria toilnii itlyOs arkis- tona, joka taltioi videolle venalaisen taidedaman keskeisiromlit tapahlumat Pietarista ja Moskovasta. Se on yhtaaikaisesti scka studio etta galleria, joka jarjestaa joskus my6s niiyttelyja, performanssejaja keskustelutilaisuuksia taiteesta. Se on myes omien videoteosten malldollinen julkistamispaikka.

"Tana hetkella haluamme esit taamahdollisimman laajan valikoilnan videotaidetta. Olemme vasta alussa: tlusi taide maassamme on kaksi vuotta vanhaa."

Helsingin-viefailtl on osa vi- deostudion kansainvalisesta PR-toiminnasta. TV-Gallerinn tekijat ovat jo vierailleel New Yorkissa, jonka taidetnaaillnaan sullteita pyritSan tilvis*alnaan.

HTV-Glllleriall videoila esUclain yame ytikolla Mali ry:s5a. Я Terycisia Mosknvmia - fcsitvoalin eioklit'iil 15. 10. saakka joka piava klo 18.30 Eio llllisio'lissil. Eri eloklivul KinaUn kin 12, 15

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Сайт создан при поддержке Института "Открытое общество" (Фонд Сороса). Россия